Japon Stili Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Japon Stili Dekorasyon Nasıl Yapılır?

Dekorasyon yaparken neleri ön planda tuttuğunuza bağlı olarak seçtiğiniz dekorasyon stili de değişebilir. Eğer tercihinizi görünümden ziyade belirli bir felsefeye göre yapmak isterseniz bu durumda Japon stili dekorasyonu uygulayabilirsiniz. Temel felsefesi sadelik ve kötü enerjiden uzak kalmak olan Japon stili dekorasyon nasıl yapılır ve her eve uygulanabilir mi? İşte kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacak Japon stili ev dekorasyonu hakkında merak edilenler…

Japon Stili Ev Dekorasyonu

Bu dekorasyonun uygulanabilmesi için evinizin mutlaka büyük olması gerekmiyor. Küçük evlerde de uygulanabilir. Önemli olan geniş alanlar açmaktır. Bunun için evinizdeki bazı eşyalardan kurtulmanız gerekebilir. Eğer göze alırsanız ferah ve açık alanların sağladığı ferahlık duygusundan da faydalanmış olacaksınız.

Mobilyalarla dolu bir ev beklentiniz varsa zaten Japon stili dekorasyonu uygulayamazsınız. Az eşyanın temel koşul olduğu bu stilde; kapıların da sürgülü sistem olması gerekiyor. Zen felsefesi temel alınarak uygulanan bu dekorasyonda, oturma alanları da son derece önemli. Oturma alanlarında minimalist bir yaklaşım izlenmeli. Üzeri aksesuarlar ile donatılmış orta sehpalar, bol tablolu duvarlar ve süslemeler bu dekorasyonda olamaz.

Japon Stili Dekorasyonda Mobilya Seçimi

Mobilyalar da asla gösterişli bir görünüme sahip olmamalıdır. Sade ve şık olan mobilyalar tercih edilerek salonlarda bir denge ve huzur elde edilmesi gerekiyor. Ayrıca eşyaların yere yakın olması da gerekir. Yüksek tabureler gibi mobilya çeşitlerinden uzak durmalı, tüm eşyaların yere yakın olmasını sağlamalısınız.

Japon Stilinde Hangi Renk Seçilmeli?

Bu stilde temel renk beyaz. Bej rengi ya da krem rengi gibi beyaza yakın olan açık tonlar da tercih edilebilir. Kahverengi, yeşil ve mavi renkleriyle kombinasyon yapabilirsiniz. Olabildiğince doğadan esinlenerek renk tonu seçiminde bulunun. Parlak ve metal eşyaları, aksesuarları kullanmayın.