Ortam Kokusu Satın Alırken Dikkat Edilecekler

Ortam Kokusu Satın Alırken Dikkat Edilecekler

Artık neredeyse her evde ya da her işyerinde ortam kokuları kullanılıyor. Koku spreyleri, koku çubukları ya da koku keseleri şeklinde farklı formlarda hazırlanan ortam kokusu satın alırken dikkat edilecekler son derece önemli. Çünkü farkında olmasak da bu kokular gözle görünmeyecek kadar küçük mikro tanecikler şeklinde ortama yayılıyor. Dolayısıyla teneffüs yolu ile bu mikro tanecikleri soluyoruz.

Fiyatları son derece düşük olduğundan kalitesiz ortam kokuları en sık tercih edilenler oluyor. Oysa bazıları sağlık için son derece zararlı maddeleri barındırıyor. Bu maddeleri solunum yoluyla vücudumuza alıyoruz ve dolayısıyla bir süre sonra sağlık sorunları yaşamak da kaçınılmaz oluyor. Genellikle akciğerler ile ilgili sağlık sorunlarına sebebiyet veren kalitesiz ortam kokularından uzak durmak, dikkat edilmesi gereken en önemli husus.

Oda Kokuları Yanıcı Maddedir!

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da oda kokularının neredeyse tamamının yanıcı madde olması… Evlerde ya da işyerlerinde ortam kokularını güneşe maruz bırakmanız ısınarak içerisinde basınç oluşmasına neden olabilir. Bu durumda yanıcı olan aktif madde patlama ya da yangın gibi çeşitli riskleri doğurabilir. Ortam kokularını tıpkı güneş gibi ocağa ya da sobaya yakın yerde de muhafaza etmeyin. Asla ısınmamaları gerektiğini sakın unutmayın.

Kokuyu Yok Eden Oda Kokularını Tercih Edin Ortam kokuları iki şekilde üretilir. İlk grup kötü kokuları yok eden oda kokularıdır. Diğer grup ise ortamdaki kötü kokuyu örten yani maskeleyen ürünlerdir. Tercihinizi her daim kötü kokuları yok eden ortam kokularından yana kullanmanızda fayda var. Diğer ürünler kötü kokular ile karışarak ortamda çok daha yoğun ve çok daha kötü bir koku oluşmasına sebebiyet verebilir.   Evinizde evcil hayvan besliyorsanız hiçbir şekilde ortam kokusu kullanmayın. Çünkü koku barındıran ürünler sevimli dostlarınıza büyük zarar veriyor.