Saça Zarar Verecek Modeller

Saça Zarar Verecek Modeller

Bazı saç modelleri kendinizi çok daha güzel hissetmenizi sağlıyor olabilir. Bazen de giydiğiniz kıyafete uygun bir saç modelini tercih etmek durumunda kalabilirsiniz. Ancak her saç modelinin çok masum olduğu söylenemez. Maalesef, bazı saç şekiller saçınıza ciddi zararlar veriyor. Elbette bu modellerden sonsuza dek mahrum kalmanızı istemiyoruz. Ancak olabildiğince az uygulamanız, saç sağlığınızı korumanız adına mühim. İşte saça zarar verecek modeller ve bu modelleri saçınıza verdiği zararlar hakkında birkaç bilgi…

Sıkı Topuzlar

Yüz hattınızı çok daha fazla ortaya çıkaran, cesur ve modern görünmenize yardımcı olan balerin topuzları yani sıkı topuzlar saçlarınıza en çok zarar veren modeller oluyor. Çünkü saçları bu denli sıkı toplamak kopma ve kırılma gibi sorunların baş nedenlerinden biri. Ayrıca saç dökülmesine de sebebiyet verebiliyor.

Bukleli Saçlar

Elbette arada bir değişiklik isteyebilir ve saçlarınızda bukleler yaratabilirsiniz. Ancak kullandığınız maşa maalesef saçınızın baş düşmanı olabiliyor. Isı saçların incelmesini, canlılığını yitirmesini ve kırılmasını sağlıyor. Haliyle birkaç defa saçlarınıza maşa yaptırdığınızda dahi yıpranmış bir saç görünümü ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Mutlaka bukleli bir saç istiyorsanız ısı kullanmak yerine bigudiyi tercih edin.

Arkaya Yatırılmış Saçlar

Saçlarınızın tamamını arkaya doğru taramanız ve sabitlemek için kullandığınız jöle gibi ürünler saç derinize ciddi zararlar verebiliyor. Saç derisinin hava almasını engelleyerek saç dökülmelerine dahi neden olabiliyor. Bu yüzden arkaya yatırılmış saç görünümü her ne kadar son dönemde popüler olsa da, olabildiğince uygulamamaya özen gösterin.

Sıkı Örgüler

Saç örgüsü aslında saça hiç bir zarar vermez. Ancak örgüler sıkı olduğunda saçlarda kopma, kırılma gibi pek çok soruna neden olabiliyor. Saçlarınızı örgü ile şekillendirebilirsiniz. Fakat örgülerin sıkı olmamasına özen göstermeniz gerekiyor.