PVC Nedir? PVC Ambalaj Nedir?

Polivinil klorür (PVC) en yaygın kullanılan polimerlerden biridir. Çok yönlü yapısı nedeniyle PVC ambalaj üretiminde geniş bir kullanım alanına sahiptir. Polivinil klorür, sert, esnek, renkli veya şeffaf ambalaj uygulamalarında kullanılabilen çok dayanıklı ve uzun ömürlü bir malzemedir. 1933 yılından beri ticari üretimde kullanılan PVC, günümüzde dünya çapında üretilen tüm plastiklerin yaklaşık % 20’sini içerir.

PVC Ambalaj Avantajları ve Dezavantajları

Darbe dayanımı ve hava koşullarına dayanıklılık özellikleri ile PVC ambalaj için ideal malzemedir; işlenmesi kolaydır, uzun ömürlü, ekonomik, sağlam ve hafiftir. PVC’nin gıda kaplarında kullanımı için Avrupa’nın tıbbi onayları vardır, bu da özellikle gıda ambalajları için güvenli bir seçenek olduğunu gösterir. Ayrıca, üretim sırasında diğer plastiklerinden daha az enerji tüketir. Doğada çözünmesi 100 yılı bulduğundan bu bir dezavantaj olabilir, ancak etkin bir geri dönüşümle bu ekonomik kaynak tekrar tekrar kullanılabilir.

PVC ambalaj üretimi, bir uzmanlık işidir. En az polivinil klorür kullanımı ile en ideal ambalaj tipinin üretilmesi esastır. Bu nedenle ozambalaj.com PVC ambalaj tasarımlarına göz atmanızı önemle tavsiye ederiz. En ekonomik PVC ambalaj fiyatları ile imal edilen en iyi ambalaj tasarımları için iletişime geçebilirsiniz.