Boyalı Saçları Korumanın Yolları

Boyalı Saçları Korumanın Yolları

Boyalı saçlar, doğal saçlara göre daha çabuk matlaşıp, sağlıksız görüntüye kavuşur. İşlem görmüş saçlar olduğu için özel bakıma ihtiyaçları vardır.  Ekstra hassas olan bu saçlar oldukça kırılgan yapıya sahiptirler. Boyalı saçlara özel önem vererek onlara ihtiyacı olan nemi geri kazandırmak gerekiyor. Aksi takdirde kırılarak sağlıklaşır ve her boyama sonrası git gide daha yıpranmış saçlar ile karşılaşıp sonunda saçlarınızı kestirmek zorunda kalabilirsiniz. Boyalı saçları korumanın yolları için yapılması gereken bazı şeyler ve yıpranmayı önlemek için önlemler vardır.

Boyalı Saçlara için Yapılması Gerekenler

  • Saç renginizi daha uzun süre koruyabilmek için özellikle amonyaksız saç kremlerini seçmeye özen gösterin. Bunun yanı sıra piyasa da yer alan saç rengine göre koruyucu içeren kremleri de kullanabilirsiniz.
  • Saç rengin kızıl arzu edenler bilirler ki kızıl renk boya saçtan akar ve bu sebep ile sık sık renk tazelenmek zorunda kalır. Bu renk saç isteyenler sık saç boyattıkları için daha çabuk kırılma ve yıpranma ile karşılaşırlar. Bunun önüne geçmek için ise doğal yağlar kullanılabilir. Saç diplerine uygulanan ve akabinde saça sürülen doğal yağ hem saç diplerindeki nemi korur hem de saça parlaklık ve sağlıklı görüntü kazandırır.
  • Boyalı saçlara sahip olanların saçlarını daha az yıkaması tavsiye edilir, özellikle her gün saç yıkamak zarar verir. Bu sebep ile saçlarınızı haftada 2 ya da 3 kez yıkamanız daha çabuk yıpranmayı azaltır.
  • Saçlarınızı boyattıktan hemen sonra yıkamak boyanın saça nüfuz etmesini önler. Bu sebep ile boyadıktan sonra 48 saat içinde tekrar bir şampuanlama yapılmaması gerekir.
  • Saçlarınızı yıkarken sıcak sudan kaçının. Bu hem boyalı hem doğal saçlar için gereklidir. Ilık ya da mümkün ise soğuk su ile yıkayın.
  • Şampuan seçimine de dikkat etmeniz gerekir.  Özellikle sülfat içeren şampuanlar tuz içeriği nedeni ile saçın nemini kaybetmesine sebep olur.