Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

<strong data-lazy-src=

Bağışıklık sistemi, vücudun mikroplar, virüsler ve diğer zararlı maddelerden korunmasını sağlayan doğal bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi antikorlar, T hücreleri ve diğer immün hücrelerini içermektedir. Bu hücreler, vücuda giren zararlı maddeleri tanır ve yok etmeye çalışır.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirmek

Düzenli uyku ve dinlenme bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için en önemli yollardan biridir. İnsan vücudunun 8-10 saat arası dinlenmesi gerekmektedir.

Antioksidan seviyeleri yüksek yiyecekler tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Kepekli tahıllar, meyveler, kuru baklagiller tüketilebilir.

Düzenli egzersiz yapmak vücuttaki kan dolaşımını arttırmaktadır. Bu sayede vücut toksinlerden kolaylıkla arınır.

Yeterli su tüketmek vücudunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Uzmanlar günde 2.5 litre su tüketilmesi gerektiğini söylemektedir.

Sigara ve alkolden uzak durun.

Keyif verici aktiviteler yapmak, gülmek, mutlu hissetmek stres hormonlarını azaltır. Stres hormonu azaldığında ise bağışıklık sistemi daha düzenli çalışmaktadır.

Stresten uzak durmak bağışıklık sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Özellikle çok gürültülü ortamlarda bulunduğunuzda stres seviyeniz yükselir bu da bağışıklık sisteminizin düzenli çalışmamasına neden olur.