Şeker Olan Besinler

Şeker Olan Besinler

Sebze ve meyveler, hamur işleri, baklagiller ve pirincin yapısında doğal olarak şeker yer almaktadır. Doğal şeker kaynakları vücudunuzun ihtiyacı olan şekerin karşılanması için yeterlidir. Bu sebepten dolayı rafine ve işlenmiş olan şekerli gıdaları tüketmenize gerek yoktur. Şeker olan besinler tüketerek doğal şeker ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Meyveler

Meyveler arasında şeker içeriği en yüksek olanı üzümdür. Mandalina ve mangolarda da şeker bulunmaktadır. Taze kayısı içerisinde ise yer alan sukroz şekeri miktarı yarım su bardağı başına tam olarak 9 gramdır.

Sebzeler

1 kâselik ufak bir miktar mısır ya da konserve pancarının içerisinde yer alan sukroz şeker miktarı 14 gramdır. Nişastalı olan sebzelerde ise daha fazla şeker bulunmaktadır. Patates de nişasta şeker oranı yüksek olan bir sebzedir. Ayrıca brokoli, kale ve kuşkonmaz içerisinde de az miktarda şeker yer almaktadır.

Tahıl Bazlı Besinler

Tahıl bazlı olan besinler, nişasta şekeri açısından zengin olan besinlerdir. 1 kâselik pişmiş pirincin içerisindeki sukroz şekeri miktarı 0,7 gramdır. 1 kâselik makarna içerisinde ise sukroz şeker miktarı 0,1 miktardır.

Agave Nektarı

Sabır otu bitkisi olarak da adlandırılan agave bitkisi nektarı, tekila üretiminde yer alan bir besindir. Son derece şekerli olan bu bitkinin 100 gramında 71 gram şeker bulunmaktadır.

Bal

Doğal antibiyotik olarak nitelendirilen bal içerisinde vitamin ve mineral de yer almaktadır. 100 gramlık bal içerisinde 82 gramlık şeker yer almaktadır.

Akçaağaç Şurubu

Bağışıklık sisteminize de büyük katkısı olan akçaağaç şurubunun; 100 gramının içerisinde 60 gramlık şeker bulunmaktadır. Akçaağaç şurubu, aynı zamanda cildinize de iyi gelmektedir. Mide yaralarını ve ağrılarını da geçirebilen akçaağaç şurubunu düzenli aralıklar ile tüketerek vücudunuzun şeker ihtiyacını karşılayabilirsiniz.