En Sık Yapılan Dekorasyon Hataları

En Sık Yapılan Dekorasyon Hataları

Ev, işyeri ya da herhangi bir mekanı yeniden dekore ederken bazı ufak tefek noktalara dikkat etmek gerekiyor. Dekorasyon stilinizin daha iyi bir şekilde yansıtılabilmesi ve mekanlarınızın ferah gözükebilmesi için en sık yapılan dekorasyon hataları konusunda ufak bir araştırma yapmanız işinize yarayabilir. Böylelikle hangi detayların yanlış, hangi detayların doğru olduğunu daha iyi algılayabilirsiniz.

Sıkışıklıktan Uzak Durun

Mobilya ve aksesuarlarınızı kullanırken aşırıya kaçmamanız başarılı bir dekorasyon için ilk kuraldır. Zemin ve mekan ölçüleriniz ile doğru orantılı mobilya ve aksesuar yoğunluğu oluşturduğunuz zaman daha geniş mekanlar elde edebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızda hareket edecek yeriniz kalmayacak şekilde mobilya kullanmak son derece yanlış bir davranış olacaktır. Odanızda az mobilya kullandığınız halde yine de sıkışıklık hissediyorsanız bunun sebebi, mobilyalarınızı yanlış yerleştirmeniz olabilir. Bu yüzden mobilya yoğunluğuna ve yerleşim şekline dikkat etmelisiniz.

Renk Uyumu

Kıyafetlerinizdeki renk uyumunun aynısını mekanlarınızın dekorasyonunda da elde etmelisiniz. Çoğu kişi mobilya ve aksesuar seçimlerinde renklere dikkat etmeden dekorasyon işlemlerine giriştiği için başarısız sonuçlar ortaya çıkar.

Doğru renk kombinasyonları sayesinde dar alanları, daha geniş gösterebileceğinizi de unutmayın. Zıt renkler ile uyum yaratmak veya tamamen uyumlu renkleri bir arada kullanmak dekorasyon stilinizin özgünlüğünü meydana çıkartabilecek önemli ve atlanmaması gereken bir detaydır.

Aydınlatmaya Özen Gösterin

Aydınlatma, dekorasyonun en önemli detayıdır. En doğru teknikler ile yerleştirdiğiniz mobilyalarınızın ve aksesuarlarınızın daha hoş gözükmesini istiyorsanız kullandığınız aydınlatma ürünlerine ve aydınlatma stilinize dikkat etmelisiniz.

Zayıf aydınlatmalar yerine loş aydınlatmalar, aşırı parlak aydınlatmalar yerine orta seviyede aydınlatmalar kullanarak dikkatlerin dekorasyonunuza yoğunlaşmasını sağlayabilirsiniz. Mobilyalarınızı yerleştirirken de her zaman ışığın geliş yönüne doğru yerleştirme işlemini yapmalısınız.