Çiğ Besin Diyeti

Çiğ Besin Diyeti

Çiğ besin diyetinin günümüzde uygulanabilen pek çok farklı çeşidi mevcuttur. Genellikle çiğ besin diyeti içerisinde yiyeceğiniz besinlerin %75’lik büyük bir kısmı 45 derecenin üzerinde ısıya maruz kalmamış olan bitki kökenli besinlerden oluşması gerekir.  Çiğ besin diyetleri veganlar tarafından da büyük bir ilgi görmektedir. Ancak çiğ balık ve bazı çiğ et çeşitlerinin tüketildiği çiğ besin diyetleri veganlar için uygun değildir. Bol bol meyve, sebze, tohum ve çerez tüketerek kolay bir şekilde sizler de çiğ besin diyeti uygulayabilirsiniz.

Peki, bu diyeti uygularken nelerden uzak durmanız gerekiyor? Çiğ besin diyetinde kesinlikle uzak durmanız gerekenler arasında ilk sırada işlenmiş gıdalar, rafine şekerler, un, tuz ve kafein yer alıyor. Bunlar dışında; makarna, pişirilmiş yiyecekler, hazır meyve suları ve sütlere de veda etmeniz gerekiyor.

Çiğ besin diyetini uygularken aynı zamanda yiyeceklerin ne şekilde hazırlandığını da öğrenmeniz gerekecek. Çiğ besinler genellikle içecek haline getirilebilen, karıştırılabilen ve doğranabilen yiyeceklerdir.

Çiğ Besin Diyeti ile Kilo Verilir mi?

Çiğ besin diyetinde daha az kalori alarak doğal ve sağlıklı besleneceğiniz için kilo verebilmeniz mümkün. Amerika’da yapılan bir araştırmaya göre; 32 kişinin katıldığı bir testte katılımcıların 7 aylık süreç içerisinde gözle görülür bir şekilde kilo verdikleri tespit edilmiştir. Klasik diyet programlarından herhangi bir farkı olmayan çiğ besin diyeti sayesinde siz de fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Ancak her diyette olduğu gibi bu diyet programını uygularken disiplinli olmayı ve egzersiz yapmayı unutmamalısınız. Spor egzersizleri yapmadan uyguladığınız diyetlerden tam anlamıyla verim alamazsınız. Sporu ve hareketli bir yaşamı, yeni yaşam tarzınız haline getirerek, bazı birtakım alışkanlıklarınızdan vazgeçtiğiniz zaman kısa süre içerisinde çiğ besin diyeti ile kilo verebilirsiniz.