Dermaplaning Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey

Dermaplaning Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey

Dermaplaning, pürüzsüz ve ışıltılı bir cilt için yüzünüzdeki tüy ve ölü cilt hücrelerini nazikçe tıraşlayan neşter benzeri bir bıçak kullanılan tedavidir. Dermaplaning, cildinizi mekanik olarak arındırır, kıl ve ölü deri hücrelerini temizler. Ayrıca, cilt bakım ürünlerinin daha iyi emilmesine ve etkililiğini artırmasına yardımcı olur.

Dermaplaning Nasıl Uygulanıyor?

Dermaplaning işlemi öncesi gerekli analizler yapılır ve cilt hazırlanır. Neşter deriye girmek için kullanılmaz, bunun yerine cilde 45 derecelik bir açıda yerleştirilir ve cilt yüzeyi üzerinde ileri geri fırçalanır. Dermaplaning, hızlı ve ağrısız bir işlemdir, tüm prosedür genellikle 20-30 dakika sürer, anestezi gerektirmez ve anında sonuç verir.

Dermaplaning Herkes için Uygun mu?

Dermplaning, cildinizin temiz, genç ve taze görünmesini sağlamasının ötesinde, diğer amaçlar ve koşullar için de kullanılabilir. Yaşlanma ile birlikte görülen ciltte sarkma varsa cilde doku ve artan kalite sağlar. Pul pul dökülmeyi azaltmaya yardımcı olabilir. Hiperpigmentasyon, melazma ve hatta akne tedavisi için kimyasal peeling ile kombine edilebilir, ancak dermaplantasyon aralıklarla kullanılmalıdır. Bu faydalara rağmen, dermaplaning yapılmaması gereken bazı insanlar var: Çok ince, açık tenli veya çok hassas cildi olan insanlar bu prosedürü almadan önce iki kez düşünmelidir.