Avukat Nasıl Seçilir?

Avukat Nasıl Seçilir?

Avukatlar mesleklerini en iyi şekilde her türlü koşulda icra etmek için çalışmaktadır. İyi bir avukat nasıl seçilir sorusunun cevabı ise bazı ufak tefek detaylar çerçevesinde şekillenmektedir. Dünyanın en iyi avukatı olarak tabir edilen bir kişinin bile bir davayı kaybedebilmesi mümkün olabileceği için bazı konularda dikkatli olunması gerekebilir.

Hukuk tarafından verilen haklar doğrultusunda en iyi çalışmayı doğru adımları atarak yapabilecek olan avukatlar, sizler için en iyi seçenekler olacaktır. Ayrıca avukatların kişisel özellikleri de seçim konusunda önemlidir. Toplum vicdanına ve müvekkiline karşı her avukat iyi davranmak zorundadır.

Sorular Sorun

Avukat seçimlerinizde karşınızdaki avukata, sorular sormaktan çekinmemelisiniz. Merak ettiğiniz tüm konularda kendisinden aydınlatıcı ve derin cevaplar almaya özen göstermelisiniz. Kendisine doğrudan inanmak yerine şüpheci bir tavır ile yaklaşarak daima sorgulama yöntemini uygulamanız da sizler için faydalı olacaktır.

Kişilik Önemli

Avukatın konuşma tarzı, yazım şekli ve giyimi gibi ufak tefek ayrıntılar size onun iş becerileri ve tecrübesi konusunda ufak ipuçları verebilir. Avukatların her alanda kendilerine dikkat etmeleri gerektiği için bu tür konuların en az 1 tanesinde size güven vermeyen bir avukat ile kesinlikle çalışmayın.

Geçmiş Davalar

Daha önce elindeki davalarda ne gibi tutumlar sergilediğini ve davalarda ne gibi noktalara dikkat ettiğini öğrenin. Gerektiği takdirde avukatınızı ziyaret ederek eski davalarının bir kısmına bakmak istediğinizi de söyleyebilirsiniz.

Elinde aşırı iş olan avukatların çetrefili bir boşanma davasını almak istememesini hoş karşılamayı da öğrenmelisiniz. Bu tür durumlarda size yüksek fiyat teklif eden avukatlar ile çalışmak yerine davalarınızı müsait olan bir avukat ile daha uygun bir şekilde çözmeyi deneyebilirsiniz. Tecrübeli ve işinde iddialı bir avukat bulabilmek için çevrenizdeki kişilere danışmayı da ihmal etmeyin. Daha önce iyi bir avukat ile çalışmış bir tanıdığınız var ise o avukatı da değerlendirebilirsiniz.