Kimler Konut Kredisi Kullanamaz?

Kimler Konut Kredisi Kullanamaz?

Konut kredisi ev sahibi olmak isteyip hali hazırda bu ev bedeli kadar bir nakdi bulunmayanların sıklıkla tercih ettikleri yöntemdir. Konut kredisi her ne kadar faizi ile alınarak daha yüksek bir bedele denk gelse de kira öder gibi ev sahibi olma fikri oldukça idealdir. Kimler konut kredisi kullanmaz ya da diğer bir değiş ile kimlere konut kredisi bankalarca verilmez sorularının yanıtlanması ile konut kredisini kullanabilecek olanlar da öğrenilebilir.

Konut Kredisi Almayacak Olanlar

  • Konut kredileri bankalarca verilir. Bankalarda kara liste olarak adlandırılıp kredi ya da kredi kartlarında olumsuzluk yaşanan kişilerin konut kredisi alması oldukça zordur.
  • Kara listelerin dışında aynı zamanda son yıllarda gündem de olan kredi not uygulaması da konut kredisi alımında zorlayan bir uygulamadır. Kredi kartınız ve kredileri düzenli ödemeler yaparak bu notu yükseltmeniz mümkün.
  • Kara listede olmamasına rağmen konut kredisi alamayacak olanlarda vardır. Bu uygulamada aylık ödenecek olan tutar kişilerin aylık gelirlerinin yarısını geçemez. Aylık olarak bankaya sunacağınız gelir miktarı ve söz konusu kredinin aylık ödemesine bakılarak krediniz onay almayabilmektedir.

Kredi notu yüksek ve aylık geliri kredi aylık tutarının yarısını geçmeyecek olan kişilere ise konut kredisi kısa sürede onaylanabilmektedir. Kara listede olan kişilerin kara listeden çıkışının ardından belli bir süre kredi notunun da yükselmesini beklemesi gerekir.