Doğru Gelinliği Seçmenin Püf Noktaları

Doğru Gelinliği Seçmenin Püf Noktaları

Kadınların hayatlarındaki en önemli günlerden olan düğün gününde; şık bir şekilde yer alabilmeleri için doğru gelinliği seçmenin püf noktaları konusunda ufak bir araştırma yapmaları yeterli olacaktır. Doğru gelinlik seçiminin anahtarının ise vücut tipine göre hareket etmek olduğunu söyleyebiliriz.

Gelinlik seçimlerinde vücut kusurlarınızı kapatabilecek, boyunuza ve kilonuza uygun modeller seçmeyi tercih etmelisiniz. Bir başkasının üzerinde güzel duran bir modeli satın almaktan kaçınmalı ve kendi vücudunuzun özelliklerine göre hareket etmelisiniz.

Dikdörtgen Tipli Vücutlar

Bu vücut türüne sahipseniz bel kısmınız çok fazla belirgin değil demektir. Omuz ve kalçalara doğru düze yakın hatlara sahip olursunuz. Bu yüzden belinizi ortaya çıkartabilecek büzgülü bir gelinlik modeli seçebilirsiniz.

Armut Tipli Vücutlar

Armut tipli vücuda sahip kadınların kalçaları da omuz hizasındaki genişliğe sahiptir. Aradaki farkı en az seviyelere indirebilmek için vatkalı gelinlikler deneyebilirsiniz. Ayrıca kalın kumaşlı gelinlikler de armut tipli vücuda sahip kadınlara tavsiye edilmektedir.

Kalın Belli Vücutlar

Bel bölgenizin kalın olduğunu düşünüyorsanız V tipi olarak adlandırılan gelinlik modellerini seçebilirsiniz. V tipi gelinlikleri kemerli ve geniş kesimli olarak seçmek ise yanlış olacaktır. Bu yüzden bu tür modellerden uzak durmanız gerekmektedir.

Kum Saati Tipli Vücutlar

Genel olarak bu vücut tipi her tür kıyafet için ideal bir vücut tipi olarak görülmektedir. Bu tür vücuda sahip kadınlar hemen hemen tüm gelinlik modellerini deneyebilirler. Ancak yine de hafif bir şekilde bel kısmını ortaya çıkartabilen gelinlikler seçilmesi uygun olacaktır.

Kısa Boylu Kadınlar

Kısa boylu olduğunuzu düşünüyorsanız V kesimli gelinlikler ile olduğunuzdan daha uzun gözükebilirsiniz. Ayrıca toplu saç modeli de kısa boylu kadınlara önerilmektedir. Uzun boylu kadınlara ise etek boylarının çok kısa olmadığı tüm gelinlik modelleri uygun olmaktadır.