Teknolojik Aletler Fıtık Ediyor

Teknolojinin gelişimi ile beraber hayatımıza giren birçok cihaz sayesinde işlemlerimiz daha hızlı olup yaşamımız daha da kolaylaştı. Fakat modern çağın hastalığı olarak ifade edilen internet bağımlılığı maalesef oldukça sıkıntı verebilecek olan fiziksel rahatsızlıkların da oluşumuna neden olmakta.

Cep telefonu, tablet, diz üstü bilgisayar gibi cihazların uzun süreli kullanımları sonrasında baş ağrıları ve gözlerde bozukluğun yaşanmasının yanı sıra özellikle bel ve boyun fıtığının yaşanmasına da sebep oluyor.

Teknolojik cihazları hatalı şekilde kullanmak ya da uzun süreli kullanmak omurgayı destekleyen bağ ve kasları zorlar. Omurlar arasında bulunan disklerde yaşanan kayma sonucunda ise fıtık ile karşılaşılması hiçte sürpriz sayılmayacak olan bir sonuçtur.

Ne Yapmak Gerekir?

Teknolojik cihazlar ile aramıza mesafe koymak en akıllıca çözümdür. İhtiyaç duymadıkça elimize almamak ve elinize aldığını da ise oturuş pozisyonunuza dikkat etmeniz öneriliyor. Bunun yanı sıra uzun süre hareketsiz kalmamak ta gerekli. Bu neden ile açık havada yürüyüş yapmak uzmanlar tarafında sıklıkla tavsiye edilen öneriler arasında geliyor.