Saten Elbise Nasıl Giyilir?

Saten Elbise Nasıl Giyilir?

Saten elbise kullanımı genellikle düzgün hatlara sahip olan bayanlar için uygundur. Çünkü saten kumaş tüm vücut kusurlarınızı olduğu gibi gösterir. Saten kumaş elbise kullanırken iç çamaşırınıza da dikkat etmeniz gerekir. Ayrıca dikişi de oldukça zor olan bu kumaşın konusunda profesyonel olan kişilerce dikilmesi önemlidir. Lakin vücut kusurunu olduğu gibi pot dikişi de anında belli eder.

Gece şıklığı için tercih edilen saten elbiseler kırışmaması ile kullanışlı olmasının yanı sıra parlaklığı ile de göz kamaştırır. Peki, saten elbise nasıl giyilir ve nasıl kombinlenir sorularının cevabını yazının devamında bulabilirsiniz.

Saten Elbise Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Saten elbise kullanımında öncelikle vücudu saran modeller seçilmesi önerilir. Eğer özel olarak diktirmiyorsanız, bu elbisenin vücudunuza oturması için işlem yaptırabilirsiniz.
  • Saten elbisenin içine mutlaka dikişsiz iç çamaşırı kullanılması önerilir.
  • Ayakkabı seçiminde rugan tercih etmek oldukça sakıncalı olur. Saten oldukça parlak olduğu için rugan kullanımı gözü yorar.
  • Ayakkabıda gösterdiğiniz ilgiyi takılarda da aynı şekilde sadelikte seçmeniz gerekir. Takı kullanımında ise sade ve küçük taşlar ile süslenmiş olan seçimleri yaparak oldukça şık bir görüntüye dönüşmeniz mümkün.
  • Saten elbise diktirecekseniz başka kumaş kullanmamanız önerilir. Eğer tül gibi bir detay isteseniz, bunu omuz ya da göğüs kısmında yapabilirsiniz. Fakat etek kısmında istenen sonucu doğurmayacağı için seçilmesi önerilmez.
  • Saten elbisenin rengini seçerken de cilt tonunuza en uyan rengi seçmeniz yararlı olacaktır. Seçim yaparken saç ve ten renginiz size fikir verecektir. Son yıllarda en çok favori olan saten elbise rengi siyah olup ayrıca turkuaz, bordo ve gece mavisi de tercih ediliyor.