Fit Bir Bedene Ulaşmak Ne Kadar Sürer?

Fit Bir Bedene Ulaşmak Ne Kadar Sürer?

Genetik planımızı veya kaslarımızın spor tepkilerini değiştirmek bizim elimizde değildir. Fakat her şey hangi noktada başladığımızla ilgilidir. Haftada en az 2 kez spor antrenmanı yapmak, doğru bir diyet uygulamak ve gerçekçi hedefler belirlemek, fit bir vücut şansınızı artıracaktır.

Düzenli Diyet ve Egzersiz ile Kilo Verme Aşamaları

Asıl amacınız yağsız doku kitlesi oluşturmaksa, diyet ve egzersizden bekleyebileceğiniz sonuçlar uzun zaman alabilir. Tabii ki bu zaman dilimleri, sürekli olarak haftada 2-3 kez antrenman yapmaya ayarlanır.

  • İlk 3 ay: Diyet- Uyku – Spor Salonu Rutini: Görünümünüzde hafif farklar göreceksiniz. Kilonuzun çoğu, kaybettiğiniz su olacaktır. Bu, tüm kilo verme sürecindeki en büyük düşüştür.
  • 3-6 ay: Bu, çoğu insanın pes ettiği zamandır. Diyet stratejinizi gözden geçirecek ve daha fazla sürdürülebilirliği tercih edeceksiniz. Denge (ve diyetinizi bırakmamak) bu aşamada sizin için hızlı kilo kaybından daha önemlidir.
  • 6-12 ay: Muhtemelen 10 kilodan fazla verilir. Kilo vermek isteyenlerin büyük çoğunluğu sonuçlarından memnun olacak ve görünüşte ne kadar fark yarattıkları karşısında şok olacaklar.
  • 12-24 ay: Yağ kaybı yavaşlar ve fit görünümünüze nispeten kavuşursunuz. Bu aşamada amaç, spor salonunuzdan ve diyet düzeninizden sağlam bir alışkanlık yaratmak olmalıdır.