Dolby Atmos Yeni Nesil Ses Teknolojisi

Dolby Atmos Yeni Nesil Ses Teknolojisi

Dolby Atmos Yeni Nesil Ses Teknolojisi

Batman ve Süpermen, Revenant ve Star Wars, Force Awakens’ın ortak bir noktası var; hepsi Dolby Atmos sesi kullanıyor. Dolby Atmos, ses teknolojisinde şimdiye kadar yaratılan en ileri seviye olacak!

Dolby Atmos, 2012 yılında geliştirilen 5.1 ve 7.1 kurulumlarını genişleterek bir çok 3D ses deneyimi yaratacak bir odaya yerleştirilen çok sayıda hoparlörü kapsıyor. Bir sinema ortamında, 64 hoparlör, yalnızca çevrenizdeki çeşitli noktalarda ön plana çıkmakla kalmayacak aynı zamanda üstünüze de yerleştirilecektir. Bu, sese bir yükseklik boyutu ekleyerek, film yapımcılarının ve ses tasarımcılarının belirli sesleri odanın belirli alanlarına yüksek doğrulukla yönlendirmesini sağlayan bir yarı küre hoparlörü oluşturur.

Dolby Atmos Sesli Nesneler Konseptine Dayalı Bir Teknoloji Sunuyor

Dolby Atmos söz konusu olduğunda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, ses nesneleri konseptidir. Daha önce, sesler belirli kanallara, belirli konuşmacılara yönlendirilen sese ait bölümlere odaklıydı, Dolby Atmos ile ses tasarımcılarının bir sesi belirli bir kanala sınırlamaları gerekmez. Tek bir sesin nereden geldiğini ve taşındığını belirleyebilirler ve Atmos sistemi bu verileri yorumlayıp sanal bir 3D alanı içinde oynatır.

Sonuçta, izlediğiniz filmin tüm ses detayları sanki oturduğunuz odanın içindeymişler gibi gerçek hissi veriyor. Yağmur damlaları yakından duyulabiliyor, helikopterler sanki üstünüzde uçuyorlarmış gibi geliyor.