Uzun Elbise Nasıl Giyilir?

Uzun Elbise Nasıl Giyilir?

Moda rüzgârlarında etek boyları uçuşsa da uzun elbiselerin trendi pek uçuşmaz. Rahatlığı, şıklığı, her ortama uygunluğu ile yaz, kış, düğün, bayram ondan vazgeçmememiz için pek çok sebebimiz vardır. Peki, uzun elbise nasıl giyilir? Tabii ki uzun elbise öncelikle zevke, gidilecek ortama, iklime ve vücuda uygun olan modele göre giyilir.

Uzun Elbiselerin Mevsimi Var mıdır?

Çoğu kişi yaz diye düşünebilir ama uzun elbiseler uygun parça ve aksesuarlar kullanılarak dört mevsim giyilebilir. Kış mevsiminde kar, yağmur, çamur varken sokakta uzun elbise ile yürümek biraz sorun olabilir belki, ama iç mekânlarda, özel davet ve törenlerde giymemeniz için hiç bir sebep yok!

Kısa Boylular Nasıl Uzun Elbise Giyer?

Bazılarınızın şu anda ”Uzun elbise bana yakışmaz,  boyum kısa!” dediğini duyar gibi oluyoruz. Aslına bakarsanız, çok uzun boylu olanlara uzun elbisenin pek de yakışmadığını söyleyebiliriz. Yine de uzun elbise giydiğinizde kendinizi kötü hissetmemeniz için bazı püf noktalara başvurabilirsiniz.

Daha da kısa görünmemek için enine çizgilerden ve desenlerden uzak durun, yüksek topuklu ayakkabı giyin ve etek boyunuzun ayakkabınızı örtmesine dikkat edin. İnce askı ve ”V” göğüs dekoltesini tercih edin. Biraz kilonuz varsa kabarık uzun elbiseler yerine düz kesimlere yönelin!

Uzun Elbiseler Tarz Yaratmak için Biçilmiş Kaftan!

Bir örnek stillerden sıkıldıysanız uzun elbiseler ile ne kadar fazla alternatif bulabileceğinize şaşıracaksınız. Pilili etekli uzun bir elbise üzerine kısa deri bir ceket, şık bir sneaker ile farklı bir tarz yaratılabilir. Şık topuklular, clouth çanta ile kullandığınız ince askılı uzun düz bir elbiseyi spor ayakkabı ve aksesuarlar ile bir daha deneyin. Tarz yaratmak için uzun elbiseler biçilmiş kaftan, sadece ruhunuzdan ilham lın!