Ormancılık İş Makineleri için Özel Lastik Zincirleri

Günümüzün ağır ormancılık makinelerinde bulunan yüksek tork ve yük kapasitesi gereksinimlerini karşılamak için özel lastikler kullanılır. Kaygan zemine karşı geniş temas yüzeyine sahip olan ve orman bitkileri üzerindeki yükü azaltan lastikler, orman zinciri ile daha korunaklı hale gelir. İş makinesi lastik zincirleri genellikle merkezde üst üste geçen açılı desenlere sahiptir ve bu sarmal yapı lastiğe optimum çekiş ve uzun hizmet ömrü sağlar.

Orman Zinciri Çeşitleri Nelerdir?

Coğrafi şartlara, kullanım alanına, yüzey yapısına veya iş hacmi ihtiyacına göre değişen, farklı orman zinciri modelleri vardır. Örneğin, yoğun kar mücadelesi yapılan zeminlerde 8 mm D profil çelik patinaj zincirleri yeterli olabilir. Buna karşılık dik ormanlık alanlarda iyi çekiş ve tutunma özelliği sağlayan 14 mm kalınlıktaki tırnaklı dövme mahmuz bir orman zinciri daha uygun olacaktır. Yine ağır doğa şartlarında iyi çekiş ve koruma özelliği sağlayan güçlü bir orman zinciri modeli için tırnaklı 14-17 mm kalınlığındaki sementasyon dövme çeliği tercih edilebilir.

İyi bir orman zinciri nereden satın alınır? Diye düşünüyorsanız laszirh.com web adresini ziyaret etmenizi önerebiliriz. Türkiye’nin, Balkanlar’ın ve Ortadoğu’nun ilk lastik koruyucu zinciri üreticisi olan Las Zırh, şimdi dünyanın en büyük 3.üreticisi olarak birçok ülkeye birinci sınıf lastik zincirleri ihraç ediyor.