Yılın Moda Rengi Nasıl Seçiliyor?

Yılın Moda Rengi Nasıl Seçiliyor?

Pantone sistemi, 1963 yılında, mevcut ve olası her rengi üretmek için kullanılan formülü standartlaştırmak isteyen kimyager Lawrence Hebert tarafından kuruldu. Pantone kelimesi “tüm renkler” anlamına gelir. Kurumsal Pantone Renk Enstitüsü, bir renk otoritesi olarak tanınır ve birçok endüstride renk sunumu için standartlar belirlemekten sorumludur.

Tasarım trendleri için nasıl bir renk kullanmaları yönünde büyük moda ve ticari şirketlere tavsiyelerde bulunan Pantone Danışmanlık Şirketi, yılın rengini nasıl seçtiği ve neden bu kadar etkili olduğunu şöyle açıklıyor: “Yılın rengini seçmek için Pantone Renk Enstitüsü’ndeki küresel uzman ekip, dünyadaki tüm endüstrilerde yeni renk etkileri aramaya başlar. Eğlence, sanat, moda, ticari fuarlar, tüm tasarım alanları, popüler seyahat merkezleri ve çok daha fazlasına bakılır.  Analizler yapılarak nihai karar verilir.”

Yılın Rengi Kimler için Önemli?

Pantone’nun kendisini etkileyici kıldığı bir yol, yılın yıllık rengini belirlemektir. Yılın Pantone rengi, moda tasarımcılarının, medyanın ve perakende ürünleri üreticilerinin, baskı yaptıkları yüzeye veya malzemelere bakılmaksızın renklerinin tutarlı olmasını sağlar. Yılın rengi aynı zamanda tüketicilere tasarım veya endüstriyel alanlarda çalışmayanlara markaya aşina olmak için eğlenceli ve erişilebilir bir yoldur. Bu, insanlara göre, başka bir renk olabilir, ancak Pantone müşterilerinin yılın rengi için yüksek beklentileri olduğu açık.