Gebelikte Kesinlikle Yapmamanız Söylenen 5 Efsane

Gebelikte Kesinlikle Yapmamanız Söylenen 5 Efsane

Gebelikte anne adayı kadınlara, doktorlar, komşular, aile ve arkadaşlardan birçok tavsiye verilir. Bazıları sigarayı bırakmak ve sert kimyasallardan kaçınmak gibi makul ve mantıklı olsa da, diğerleri onları destekleyecek kanıtları olmayan efsanelerdir.

Gebelikte balık zehirler! Çoğu balık aşırı tüketilmezse güvenlidir. Balık zehirlenmesi, yoğun cıva yüklü balıklardan kaynaklanır. Kılıçbalığı, köpekbalığı, ton balığı (albacore ve bigeye) kral uskumru gibi az sayıda balık sakıncalı olabilir.

Fazla hareket bebeğini düşürür! Bazı riskler ata binme, boks, judo gibi belirli sporlar ile ilişkilidir. Fakat düzenli egzersiz, hem anne hem de bebek için son derece faydalıdır ve hamileliğin ağrı noktalarını bile hafifletebilir.

İki canlısın, bebeğin için de yemelisin! En popüleridir. Bunu ciddiye alırsanız ekstra kilo sahibi olursunuz. Bunun yerine, önerilen belirli aralıkta kalmak, doğum sonrası kiloları ile uğraşmanızı önleyecektir.

Sıcak banyo gebeye iyi gelmez!

Gebe olan kişilerin aşırı sıcağa maruz kalmamaları gerektiği kabul edilebilir, ancak 39 °C üzerine çıkmadığı sürece sıcak banyoların ve egzersizin hamilelik sırasında güvenli olduğu belirtiliyor.

Gebelikte kahve içilmez! Sentetik karışımlı, sağlıksız kahveler söz konusu ise; evet kahve zararlı olabilir. Fakat araştırmalar günde bir ila iki fincan Türk Kahvesi’nin tamamen güvenli olduğunu gösteriyor.